PC Suddenly will no longer boot ANY OS, displays OS splash screen then hangs and then black screens | PCSPECIALIST

PC Suddenly will no longer boot ANY OS, displays OS splash screen then hangs and then black screens

Hello guys,

Hopefully someone can help with this. I was in the middle of watching a YouTube video today, when my PC suddenly froze and then black screened. I proceeded to turn my PC off via the power switch at the back, and then boot into Windows 11 again. Only, this time is proceeded to the Windows 11 boot splash (with the animated loading bar), and then after a few seconds it froze, then finally displaying a black screen.
To then make sure it wasn't an issue exclusive to Windows 11, I attempted to boot into my Manjaro installation on a separate SSD, only to be met with the same behaviour.

I have attempted
  • Re-seating my GPU;
  • Resetting BIOS (both via menu and removing CMOS battery);
  • unplugging all USB devices;
  • Only using 1 display;
  • and using HDMI instead of DP


My System Specs Are:
  • AMD Ryzen 7 2700X (not overclocked)
  • AMD RX5600XT (XFX Thicc 2)
  • ASUS Prime 5450M-A Bios version 3211
  • x2 Corsair 8GB sticks @ 2133Mhz
  • Windows 11 is on a Crucial M500 M.2
  • and Linux (Manjaro) was on a corsair SSD
Any help would really be appreciated, I have been trying to search for answers for hours but to no avail.
 

SpyderTracks

Bingo Bango Orchestrator
Moderator
Hello guys,

Hopefully someone can help with this. I was in the middle of watching a YouTube video today, when my PC suddenly froze and then black screened. I proceeded to turn my PC off via the power switch at the back, and then boot into Windows 11 again. Only, this time is proceeded to the Windows 11 boot splash (with the animated loading bar), and then after a few seconds it froze, then finally displaying a black screen.
To then make sure it wasn't an issue exclusive to Windows 11, I attempted to boot into my Manjaro installation on a separate SSD, only to be met with the same behaviour.

I have attempted
  • Re-seating my GPU;
  • Resetting BIOS (both via menu and removing CMOS battery);
  • unplugging all USB devices;
  • Only using 1 display;
  • and using HDMI instead of DP


My System Specs Are:
  • AMD Ryzen 7 2700X (not overclocked)
  • AMD RX5600XT (XFX Thicc 2)
  • ASUS Prime 5450M-A Bios version 3211
  • x2 Corsair 8GB sticks @ 2133Mhz
  • Windows 11 is on a Crucial M500 M.2
  • and Linux (Manjaro) was on a corsair SSD
Any help would really be appreciated, I have been trying to search for answers for hours but to no avail.
Is this a pcspecialist system? Could you post your full specs from the order page?
 
Top