Solved - BSOD

carlos726811

Well-known member
Hi all. was wondering if anyone could please help. Last night i was trying to play my game and every 15-30min i was getting BSOD.
Error code. Page Fault in Non-Paged. I Have replaced my 4x ram sticks. I have done a mem test. Nothing wrong with ram. Done a fresh install of windows.. Still having issues.

CaseCORSAIR CRYSTAL SERIES 680X RGB GAMING CASE
Promotional ItemGet Assassin’s Creed® Valhalla with select AMD Ryzen CPUs
down_right_arrow.gif
Promotional Code
Processor (CPU)AMD Ryzen 9 3900X 12 Core CPU (3.8GHz-4.6GHz/70MB CACHE/AM4)
MotherboardASUS® ROG STRIX X570-F GAMING (USB 3.2 Gen 2, PCIe 4.0) - ARGB Ready!
Memory (RAM)32GB Corsair VENGEANCE RGB PRO DDR4 3200MHz (4 x 8GB)
Graphics Card10GB NVIDIA GEFORCE RTX 3080
Graphics Card Support BracketNONE (BRACKET INCLUDED AS STANDARD ON 4070 Ti AND ABOVE)
1st M.2 SSD Drive1TB SEAGATE FIRECUDA 520 GEN 4 PCIe NVMe (up to 5000MB/R, 4400MB/W)
2nd M.2 SSD Drive1TB PCS PCIe M.2 SSD (2000 MB/R, 1100 MB/W)
1st Storage DriveNOT REQUIRED
DVD/BLU-RAY DriveNOT REQUIRED
Power SupplyCORSAIR 850W RMx SERIES™ MODULAR 80 PLUS® GOLD, ULTRA QUIET
Power Cable1 x 1 Metre UK Power Cable (Kettle Lead)
down_right_arrow.gif
Change to: 1 x 1.5 Metre UK Power Cable (Kettle Lead, 1.0mm Core)
Processor CoolingCorsair H115i RGB PLATINUM Hydro Series High Performance CPU Cooler
down_right_arrow.gif
Change to: CORSAIR iCUE H115i RGB PRO XT Hydro Series High Performance CPU Cooler
Thermal PasteSTANDARD THERMAL PASTE FOR SUFFICIENT COOLING
LED Lighting2x 50cm RGB LED Strip
Sound CardONBOARD 6 CHANNEL (5.1) HIGH DEF AUDIO (AS STANDARD)
Network Card10/100/1000 GIGABIT LAN PORT
Wireless Network Card10/100/1000 GIGABIT LAN PORT (Wi-Fi NOT INCLUDED)
USB/Thunderbolt OptionsMIN. 2 x USB 3.0 & 2 x USB 2.0 PORTS @ BACK PANEL + MIN. 2 FRONT PORTS
 

SpyderTracks

We love you Ukraine
It's often due to incompatible drivers. What method did you take to clean install and how did you source your drivers?

Can you post a screenshot of your optional updates page?

When you say you've replaced your RAM, did you check it's on the QVL list and is compatible with the board?

When you did a memtest was that with memtest86 or the windows memory tester?

What anti virus are you using?
 

carlos726811

Well-known member
It's often due to incompatible drivers. What method did you take to clean install and how did you source your drivers?

Can you post a screenshot of your optional updates page?

When you say you've replaced your RAM, did you check it's on the QVL list and is compatible with the board?

When you did a memtest was that with memtest86 or the windows memory tester?

What anti virus are you using?
Forgot to mention. Everything is upto date even the optional update page.
Sorry ( not replaced with new rams. ) Took the rams out i have installed. Cleaned them and re fitted.
Did memtest86. Got the link of PCS while ago when having issues.
Using Standard Windows Security....
 

SpyderTracks

We love you Ukraine
Forgot to mention. Everything is upto date even the optional update page.
Sorry ( not replaced with new rams. ) Took the rams out i have installed. Cleaned them and re fitted.
Did memtest86. Got the link of PCS while ago when having issues.
Using Standard Windows Security....
Where did you source drivers?

Can you post a screenshot of your optional updates page?

What method did you take to clean install?

Where did you source the windows image? Can you open cmd and type "winver" and post the result?

When did you last clean install?
 
Last edited:

carlos726811

Well-known member
Hi all. I have managed to solve the bsod. It turned out to be my elgato 4k60 pro capture card driver that was causing it... It's all sorted now....
 
Top